„Темите газ и оръжие няма да съборят правителството. Нинова няма да

...
„Темите газ и оръжие няма да съборят правителството. Нинова няма да
Коментари Харесай

Неделен гръм от БНР: Киро и Асен много дълго търпяха Радев! Президентът крепи Нинова във властта

„Темите газ и оръжие няма да съборят държавното управление. Нинова няма да направи крачка настрана от съдружното съглашение, до момента в който Радев ѝ диша във врата, до момента в който Янев загрява, с цел да основава партия. На този терен се пробват да играят и Румен Петков, който в последно време е станал доста деен, Мая Манолова, Татяна Дончева“. Това предвижда пред БНР Васил Гарнизов, учител по антропология в Нов български университет.

Той изясни, че по тематиката газ и оръжие „ние сме в един огромен световен тим и сме в центъра на терена“. Категоричен е, че тематиката за Северна Македония също не може да събори държавното управление.

„Радев ще би трябвало да играе през някаква политическа партия. Казвайки Янев, разбираме и Радев. По метода, по който Радев работи, единствено слепва по-плътно Нинова към съдружното съглашение. С всяко деяние, което той прави, укрепва нейните позиции по метод, че тя да си слага за цел това държавно управление да изтрае най-малко до локалните избори, тъй като локалните избори ѝ трябват“, посочи антропологът.

За политическото пространство, което сега съставлява Корнелия Нинова в Народното събрание, има ужасно доста кандидати и тя би трябвало да е политически неразумна, с цел да напусне обединението и да тръгне към парламентарни избори, акцентира Васил Гарнизов в предаването „Преди всички“.

С подписа на Корнелия Нинова, въпреки и непряко, за Украйна отпътуват муниции всеки ден, акцентира анализаторът.

Според Гарнизов вицепремиерът пази равновесие сред присъединяване в държавното управление и настройките на гласоподавателите си, което е „буквално на ръба на бръснача“ и сега, в който към този момент не може да пази това равновесие, „партията ще ѝ вземе главата“.

„Тя от една страна желае да е част от една европейска и западна платформа, а от друга не желае да се скара с най-червено русофилски настроените си гласоподаватели. Тя това ще прави до края на мандата, колкото и дълго да продължи този мандат.“

Припомни, че в съдружното съглашение не са се споразумявали да дават военна помощ за Украйна.

„Каквото са се споразумели, се извършва. За което не са се споразумели, ще има плаващи болшинства в парламента“, сподели още той. Отбеляза, че в един интервал министър председателят се е опитвал „да добави нова точка към споразумението“, само че това не се е получило. По думите му както Българска социалистическа партия, по този начин и Демократична България няма да правят отстъпка и „истинският въпрос е дали това ще събори правителството“.

Радев не би бил в този момент президент без Петков и Василев. Радев им даде легитимност и естрада, само че договорката беше взаимна, разяснява още Гарнизов във връзка нападките сред президента и водачите на Политическа партия.

„Колкото той оказа помощ за тяхното влизане в Народното събрание, толкоз и те помогнаха за неговото преизбиране. Те застанаха като мост сред лявата алена маса, която беше твърдото ядро на Радев и една по-рехава центристка и дясна външна страна. Пито-платено. Много дълго дори търпяха патерналистичното държание на Радев Кирил Петков и Асен Василев.“
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР